Basilius College

o.l.v. Bas Ramselaar
In die dagen…

vrijdag 12 januari 2018 – 20.15 uur

Stelt u zich eens voor dat de teletijdmachine van Professor Barabas écht zou bestaan – in welke tijd en plaats zou u een kijkje willen nemen?

Het Basilius College neemt u mee naar de 16e en 17e eeuw. In die dagen schetsen componisten als Gombert, Palestrina, Gabrieli, Monteverdi en Frescobaldi een indrukwekkend muzikaal beeld van … in die dagen … in illo tempore … Zo nemen zij óns mee naar een tijd waarin evangelisten verhalen over Jesus. Pakkende vertellingen die steeds een aanloopje nemen met de woorden … in illo tempore … in die dagen …

Nicolaas Gombert schreef er een motet over en het beginthema daarvan vormde voor Claudio Monteverdi de basis voor een prachtige mis. Dit motet, deze mis en werken van tijdgenoten smeden we tot een convenabel programma. Dat vraagt om een expressieve aanpak, daarom accentueren we de tekst met sprekende instrumenten als kistorgel, gamba, theorbe, fluit en cornetto.

Basilius College is een uitzonderlijk kamerkoor onder leiding van Bas Ramselaar. Het koor bestaat uit beroepsmusici – professionele zangers, instrumentalisten, dirigenten en muziektheoretici. Basilius geeft hen de mogelijkheid op hoog niveau te zingen. De uiteenlopende achtergronden van de zangers geven Basilius een fraaie klank, vaak met een spannende twist.

 

Toegang (voorverkoop): € 15,- / € 10,- (studenten, CJP, U-pas) | aan de kassa: € 18,- / € 12,- (studenten, CJP, U-pas).


Kaarten bestellen