PA’dam

o.l.v. Maria van Nieukerken
PA’dam in love

vrijdag 16 februari 2018 – 20.15 uur

 

Rond Valentijnsdag presenteert PA’dam een concert over – hoe kan het ook anders –  DE LIEFDE. We bezingen haar in alle facetten (seks wordt daarbij uiteraard niet geschuwd). De leidraad van ons programma is de liefde die Johannes Brahms voelde voor Clara Schumann. Aan de hand van dit liefdesverhaal zingen we een bonte verzameling muziek uit alle tijden uit zowel klassiek als het lichtere repertoire. We beantwoorden vragen als: Wat was de seksuele moraal vroeger? Zijn we nu ‘vrijer’ dan toen of juist niet? PA’dam schroomt niet over haar eigen liefdesleven te vertellen en is ook benieuwd naar het liefdesleven van haar publiek…

 

Op het programma staan uiteraard de Liebesliederwalzer van Brahms, maar ook de Cantique de Cantique van Daniel Lesure met teksten uit het Hooglied. Ook zingt PA’DAM van Janequin het lied ‘blaisons de beaux tetins’ (over mooie borsten) en het antwoord daarop van Clemens non Papa ‘blaisons de laits tetins’ (over… lelijke borsten). Ook hoort u prachtige ballades en Franse chansons!

 

PA’dam IN LOVE-  PA’DAM & Friends
Gevorderde amateurzangers – De Friends – zingen enkele stukken in het programma mee! Vooraf deelt PA’dam haar expertise in een repetitie en een workshop waar men solo kan zingen. Wat? Een liefdeslied natuurlijk!

 

PA’dam schrijft daarnaast een wedstrijd uit voor (amateur)componisten om op hun favoriete liefdestekst een koorcompositie te schrijven. Het winnende werk wordt uitgevoerd tijdens het concert en wordt bovendien officieel uitgegeven.

 

Toegang (voorverkoop): € 25,- / € 15,- (studenten, CJP, U-pas) | aan de kassa zijn de kaarten mogelijk duurder.


Kaarten bestellen