Wishful Singing

Vrijheid

vrijdag 19 mei 2017 – 20.15 uur

Een veelzijdig a cappella programma over vrijheid, verbroedering en hoop. Wat is de ultieme vrijheid? Wie bepaalt dat? Wat als iedereen zó vrij zou zijn, dat hij met niemand rekening zou hoeven houden?

Het concert opent met oeroude Gregoriaanse muziek uit de 8e en 9e eeuw, toen het sobere dagelijks leven voor de mensen nog bestond uit een voorbereiding op het eeuwige hiernamaals, waarin men bevrijd zou zijn van alle lasten. Hoe anders klinkt het woord vrijheid anno 2017 voor wie in het Midden-Oosten woont, zoals bijvoorbeeld in het speciaal voor Wishful Singing gecomponeerde Arabische lied Hulum: “Als de mensen hun ogen zouden openen / En water zouden drinken uit dezelfde bron / Dan zouden ze geen oorlog meer kennen.”.

Wishful Singing zingt over de hoop op een wereld zonder conflicten, waarin mensen elkaar begrijpen en respecteren. Maar ook over het verlangen naar een geliefde, roddelende oude besjes en (de ketenen van) het huwelijk: in Shakespeares tekst When daisies pied drijft de koekoek de spot met elke getrouwde man!

Het concert sluit af met prachtige Jiddische, Ierse en Hongaarse volksmuziek, close harmony en een aantal swingende stukken uit Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden.

 

kaarten bestellen

Kaarten(voorverkoop): € 20,00 / € 15,00 (studenten, CJP, U-pas)

Aan de kassa zijn de kaarten duurder  (€ 22,50 / € 17,50)