Telemania – cantates van Georg Philipp Telemann o.l.v. Huub Ehlen

Zaterdag 25 november 2017 (10:00-17:00 uur)

Dirigent Huub Ehlen werkt samen met amateurzangers aan cantates van Georg Philipp Telemann (1681-1767) in het kader van het Telemann jaar.

In 2017 is het 250 jaar geleden dat Georg Philipp Telemann is gestorven. Een tijdens zijn leven al zeer bekend Duits barokcomponist, dirigent en organist en vermoedelijk de meest productieve componist uit de geschiedenis. Vriend van G.F. Händel en J.S. Bach, van wiens zoon Carl Philipp Emmanuel hij zelfs peetvader werd. Volgens het Guinness Book of Records is Telemann de meest productieve componist aller tijden, met meer dan 2000 werken op zijn naam. Hij heeft naar schatting meer noten geschreven dan Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel samen.

Individuele amateur koorzangers, al dan niet verbonden aan een koor, worden door AD MOSAM uitgedaagd om 3 werken uit verschillende Telemann cantates in te studeren. Met deze workshops biedt Barokensemble AD MOSAM aan gevorderde koorzangers de gelegenheid om buiten hun eigen koorpraktijk om eens aan een stukje oeuvre van Telemann te proeven. De expertise van Huub Ehlen als barokspecialist en ervaren koordirigent, én de begeleiding van het basso continuo van AD MOSAM zal een grote groep zangers in korte tijd naar een hoger niveau kunnen brengen.

1. Die Tageszeiten (4 koordelen)
2. Also hatt Gott die Welt geliebet
3. Uns ist ein kindlein geboren

Alle deelnemers aan deze workshop (gratis) kunnen deelnemen aan een openbare eindpresentatie van hun koorwerken in het voorprogramma van AD MOSAM op 9 en/of 10 december MET ORKEST o.l.v. Huub Ehlen.

 

Locatie: Dekenkapel van de Pieterskerk, Pieterskerkhof 3, Utrecht.

Deelname inclusief koffie/thee/lunch en op basis van digitale bestanden kost bij aanmelding voor 1 september € 40,- per deelnemer. Daarna € 50,- per deelnemer. Toeslag voor toezending op papier tegen kostprijs. Kosten voor de aanschaf van muziek bij muziekboekhandel worden apart in rekening gebracht.


Aanmelden