Klassiek, jazz en wereldmuziek

Klassiek, jazz en wereldmuziek

De concerten van kamerkoren met een klassieke programmering vormen de ruggengraat van de Pieterskerkconcerten. In deze jarenlange traditie brengen we dit seizoen weer een afwisselend programma met zowel professionele koren als goede amateurkoren uit de regio Utrecht en ver daarbuiten. In de serie treden vertrouwde muziekgezelschappen op als Kamerkoor NEXT, het Nederlands Kamerkoor, ensemble Hermes en Cappella Amsterdam. Er is ruimte voor jong talent, zoals de Utrechtse Studenten Cantorij. Daarnaast zijn er nieuwkomers zoals Vocal Group Angels en het Ralph Sordo Choir.
Uit Hamburg komt het vermaarde NDR Vokalensemble met een programma over Sweelinck en diens tijdgenoten.

Het koor Voces Caelestis heeft een programma gemaakt in samenwerking met een beeldend kunstenaar. We gaan de samenwerking over de grenzen van verschillende kunstvormen heen de komende jaren vaker opzoeken.

Daarnaast breiden we de programmering uit met koren uit de wereld van de jazz-, wereld- en popmuziek. Nieuwe optredens van onder meer Haykakan Dzayner, Wereldkoor Haarlem, MAZE Voices en Be Sharp!.

Pieterskerkconcerten werkt samen met de Organisatie Oude Muziek. Met hen zijn komende seizoen twee concerten geprogrammeerd, die worden gegeven door de ensembles LaReverdie en Tiburtina.