Laden Evenementen
28
januari
vrijdag

Cappella Amsterdam

28 januari
  • Dit evenement is voorbij.

Bachs motetten

Daniel Reuss, dirigent

Vrijdag 28 januari, aanvang 20.15 uur

Motetten bestonden er al voor Bachs tijd, maar hij bracht een grote rijkdom in het genre aan door zijn eigen signatuur. Bach schreef motetten voor speciale gelegenheden en ze werden vaak maar eenmaal uitgevoerd. Daarom werden ze niet goed gearchiveerd. De kans dat sommige niet bewaard zijn gebleven, is groot. Gelukkig kunnen we nog steeds van de wonderen van deze muziek genieten, zoals in dit programma. We weten niet precies hoeveel motetten Bach heeft gecomponeerd. Momenteel zijn vijf motetten onbetwist van Bachs hand. Vier van deze onbetwiste motetten voeren wij uit.

Daniel Reuss over de motetten: “Ik noem ze ook wel ‘de bijbel van de muziek’. Ik leef al zo’n veertig jaar met deze motetten, en ik kan ze wel dromen. Er zijn geen stukken die ik meer bestudeerd heb, of waar ik me meer verbonden mee voel. Ik vind het fantastisch om de werken na jaren weer te mogen dirigeren.”

€ 30 / € 25 (studenten, CJP, U-Pas). Bestel op kaartverkoop Pieterskerkconcerten.

Foto: Annelies van der Vegt
Klassieke serie. Zie ook Cappella Amsterdam

Details
Date: 28 januari
Evenement CategoryConcert

Wijzigingen voorbehouden
Vanwege de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt is de concertagenda onder voorbehoud. Data, tijden, uitvoerenden en programma’s kunnen wijzigen. Op de website vindt u de meest actuele informatie. Op de pagina corona maatregelen kunt u informatie vinden over wat u tijdens een concertbezoek kunt verwachten.