Laden Evenementen
05
november
vrijdag

Ensemble Hermes

5 november 2021
  • Dit evenement is voorbij.

500 jaar Josquin des Prez

Jeroen Spitteler, dirigent

5 november, aanvang 20.15 uur

Dit jaar, 2021, herdenken we de 500ste sterfdag van Josquin des Prez (ca. 1450-1521). Zijn meesterschap staat al eeuwen hoog aangeschreven en zijn invloed op de ontwikkeling van de polyfonie is doorslaggevend geweest. Zonder overdrijving kan hij de ‘Mozart’ van de polyfonie worden genoemd. Hij doorkruisde, vanuit de Lage Landen, heel Europa. Hij werkte aan vele hoven en belangrijke muziekcentra en genoot al tijdens zijn leven een enorme bekendheid. Dat zorgde ervoor dat hij een van de weinige componisten uit de geschiedenis is bij wie het noemen van zijn voornaam volstaat: Josquin.

In dit programma laat Ensemble Hermes de muziek van Josquin in al zijn diversiteit horen. Naast het monumentale en beroemde motet ‘Miserere mei Deus’, zingt het ensemble andere geestelijke werken en delen uit de Missa Pange Lingua. Maar ook diverse chansons en andere wereldlijke muziek staat op het programma, naast werken die getuigen van de erfenis van deze grootmeester.

€ 16 / € 12,50 (studenten, CJP, U-Pas). Bestel op kaartverkoop Pieterskerkconcerten.

Klassieke serie. Zie ook: Ensemble Hermes

 

Details
Date: 5 november 2021
Evenement CategoryConcert

Wijzigingen voorbehouden
Vanwege de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt is de concertagenda onder voorbehoud. Data, tijden, uitvoerenden en programma’s kunnen wijzigen. Op de website vindt u de meest actuele informatie. Op de pagina corona maatregelen kunt u informatie vinden over wat u tijdens een concertbezoek kunt verwachten.