Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Poulenc en Howells

Rob Vermeulen, dirigent

Vrijdag 20 mei, aanvang 20.15 uur

Francis Poulenc en Howard Howells horen tot de belangrijkste componisten van de eerste helft van de vorige eeuw. Maar het contrast tussen beide componisten kan haast niet groter zijn. Terwijl Poulenc zich afzette tegen het Franse impressionisme en de Duitse muziektraditie, die aan het begin van de 20e eeuw de muziekwereld overheerste, zoog Howells de tradities juist als een spons in zich op. Poulenc schertste zich door het mondaine Parijse leven terwijl bij Howells in muziek de zacht glooiende Engelse vergezichten doorklinken.
Zowel het Requiem van Howells (1932) als de Mis in G van Poulenc (1937) markeerden door een dramatische gebeurtenis een radicale omslag in het persoonlijk leven van de componist. En dus ook in hun composities.

 

€ 17,50/ € 12,50 (studenten, CJP, U-Pas). Bestel op kaartverkoop Pieterskerkconcerten.

Klassieke serie. Zie ook www.musicavocale.nl
Details
Date: 20 mei

Wijzigingen voorbehouden
Vanwege de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt is de concertagenda onder voorbehoud. Data, tijden, uitvoerenden en programma’s kunnen wijzigen. Op de website vindt u de meest actuele informatie. Op de pagina corona maatregelen kunt u informatie vinden over wat u tijdens een concertbezoek kunt verwachten.