Laden Evenementen
22
oktober
vrijdag

NDR Vokalensemble (Hamburg)

22 oktober 2021
  • Dit evenement is voorbij.

Sweelinck Vokal

Klaas Stok, dirigent

Vrijdag 22 oktober, aanvang 20.15 uur

De ‘Orpheus van Amsterdam’, werd Sweelinck in zijn tijd genoemd. Zijn bewonderaars kwamen van heinde en ver om naar zijn ongeëvenaarde orgelimprovisaties te luisteren. Zijn orgelspel en zijn faam als organist is altijd nauw verbonden geweest met zijn grote kwaliteiten als componist. Sweelinck was zonder enige twijfel één van de meest productieve en veelzijdige musici van zijn tijd. Door velen wordt hij zelfs beschouwd als de grootste componist die Nederland ooit heeft gekend. Hij heeft een groot oeuvre nagelaten van koorwerken in de stijl van de Nederlandse vokale polyfonie.

Het Vokalensemble van de NDR (Norddeutsche Rundfunk) wijdt, onder leiding van chefdirigent Klaas Stok, een programma speciaal aan  Jan Pieterszoon Sweelinck en zijn tijdgenoten. Ze gedenken hiermee dat het dit jaar 400 jaar geleden is dat Sweelinck overleed.

In dit programma is Sweelinck, als toonaangevend en vooraanstaand componist en organist, het middelpunt. Uitgevoerd worden a cappella koorwerken van de componist en zijn leerlingen.

Het Vokalensemble van de NDR is met dit programma op toernee in Hannover, Zutphen en Utrecht.
Het koor viert dit jaar zijn 75-jarig jubileum.

€ 27,50 / € 22,50 (studenten, CJP, U-Pas). Bestel op kaartverkoop Pieterskerkconcerten.

Klassieke serie. Zie ook: NDR Chor

 

Details
Date: 22 oktober 2021
Evenement CategoryConcert

Wijzigingen voorbehouden
Vanwege de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt is de concertagenda onder voorbehoud. Data, tijden, uitvoerenden en programma’s kunnen wijzigen. Op de website vindt u de meest actuele informatie. Op de pagina corona maatregelen kunt u informatie vinden over wat u tijdens een concertbezoek kunt verwachten.