Laden Evenementen
06
mei
vrijdag

Tiburtina Ensemble

6 mei
  • Dit evenement is voorbij.

Karel IV en Karel de Grote

Barbora Kabátková, muzikale leiding

Vrijdag 6 mei, aanvang 20.00 uur

Het keizerlijke Praag van ca. 1350 was een smeltkroes van Karolingische tradities en Ars Nova. Terwijl Guillaume de Machaut en tijdgenoten een nieuw geluid lieten horen, hield Karel IV vooral vast aan het erfgoed van zijn legendarische voorganger Karel de Grote. Het Tsjechische Tiburtina Ensemble schetst met gregoriaanse gezangen voor de gedenkdag van Karel de Grote, middeleeuwse organa en polyfone motetten een dubbelportret van deze twee historische zwaargewichten.

Het Tiburtina Ensemble komt uit Praag en staat onder leiding van Barbora Kabátková. De groep vrouwelijke vocalisten werd in 2008 gevormd door oud-leden van de Schola Benedicta. Het repertoire van het Tiburtina Ensemble bestaat voornamelijk uit gregoriaans en middeleeuwse polyfonie. Het ensemble is vooral geïnteresseerd in een correcte tekstdeclamatie, en baseert deze op onderzoek naar de contemporaine theorie en muziekpraktijk.

Programmering in samenwerking met Organisatie Oude Muziek.

€ 25 / € 21 (vrienden Oude Muziek) / € 10 (studenten, CJP, U-Pas). Bestel op kaartverkoop Pieterskerkconcerten.

Klassieke serie. Zie ook Tiburtina Ensemble
Details
Date: 6 mei
Evenement CategoryConcert

Wijzigingen voorbehouden
Vanwege de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt is de concertagenda onder voorbehoud. Data, tijden, uitvoerenden en programma’s kunnen wijzigen. Op de website vindt u de meest actuele informatie. Op de pagina corona maatregelen kunt u informatie vinden over wat u tijdens een concertbezoek kunt verwachten.