Laden Evenementen
25
maart
vrijdag

Utrechts Kamerkoor / Photonen

25 maart
  • Dit evenement is voorbij.

Van Dom tot Dam

Bauwien van der Meer, dirigent
Jeroen Spitteler, dirigent

Vrijdag 25 maart, aanvang 20.15 uur

Het Utrechts Kamerkoor o.l.v. Bauwien van der Meer & Photonen Vocaal Ensemble (Amsterdam) o.l.v. Jeroen Spitteler brengen het programma ‘Van Dom tot Dam’. Elk koor zingt o.l.v. de eigen dirigent een deel van het programma, gewijd aan componisten die een link hebben met de ‘eigen’ stad van de koren.

Photonen – bekend van de tv-serie Klem- zingt de Cantique de Simeon en Psalm 42 Ainsi qu’on oit le cerf bruire van Sweelinck, wiens 400ste sterfdag vorig jaar werd herdacht, maar ook het laatromantische Dämmerung (Schemering) van Alphons Diepenbrock (tekst van Goethe). Nieuwe muziek is er van Pärt Uusberg en Jeroen Spitteler met het tweeluik Muusika/Oorsprong, en van de jonge componiste Mathilde Wantenaar met Dit zijn de bleeke, bleeklichte weken, een subtiel koorwerk op een gedicht van Herman Gorter. Ook gaat van Jeroen Spitteler Kennst Du das Land wo die Zitronen blühn?’ in première, op de weemoedige tekst van Goethe.

Het Utrechts Kamerkoor biedt een volledig hedendaags programma, met enkele canzoni van Hendrik Andriessen: Stornello en Sento nel Core, waarin de liefde een hoofdrol speelt. Verder het vrolijke Les compagnons de la Marjolaine van Herman Strategier. Met recht ‘Utrechts’ is het vijfstemmige Utrecht door van Jetse Bremer. Een sacraal element voegt Willem Wander van Nieuwkerk toe met onder meer de Hymne van Jacobus. Het UKK zingt ook van Monique Krüs Denkend aan Holland, op de beroemde tekst van Marsman, waarvan de componiste het karakter prachtig heeft weten te treffen in de muziek.

Samen brengen de koren Un beau baiser van Louis Andriessen, dat tevens te horen was in de tv-serie Klem, waarin Photonen figureerde.

€ 15 / € 10 (studenten, CJP, U-Pas). Bestel op kaartverkoop Pieterskerkconcerten.

Afbeelding: Photonen Vocaal Ensemble.
Klassieke serie. Zie ook de websites van het Utrechts Kamerkoor en van Photonen

Details
Date: 25 maart
Evenement CategoryConcert

Wijzigingen voorbehouden
Vanwege de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt is de concertagenda onder voorbehoud. Data, tijden, uitvoerenden en programma’s kunnen wijzigen. Op de website vindt u de meest actuele informatie. Op de pagina corona maatregelen kunt u informatie vinden over wat u tijdens een concertbezoek kunt verwachten.