Nederlands Studenten Kamerkoor

 

o.l.v. Béni Csillag
In The Beginning

vrijdag 1 maart 2019 – 20.15 uur

Na zes jaar bewindvoering bij het Nederlands Studenten Kamerkoor geeft Kurt Bikkembergs het dirigeerstokje door aan een nieuwe artistieke leider. Onder de bezielende leiding van Béni Csillag slaat het NSK een nieuwe driejarige weg in, waarin er elk jaar wordt stilgestaan bij een maatschappelijk relevant en bijzonder thema.

Dit jaar verdiept het NSK zich in het thema In the Beginning. Werken als Bruckners Locus Iste en het inleidende lied uit Die Schöpfung van Joseph Haydn (gearrangeerd door Clytus Gottwald) zullen hierbij de revue passeren, maar ook Aaron Coplands monumentale oeuvre In The Beginning, waaraan het project van 2019 haar naam ontleent.

In de eerste helft van het programma zal met name het concept schepping an sich worden uitgelicht. Het tweede deel zal echter vooral draaien om de vreugde, maar ook het verdriet dat schepping met zich mee kan brengen. Zo zal bijvoorbeeld het traditionele Sometimes I Feel Like a Motherless Child ten gehore worden gebracht. Met dit riante repertoire hoopt het NSK een zowel divers als toegankelijk programma neer te zetten en Csillag een onvergetelijk debuut te bezorgen.

 

Voorverkoop: EUR 17,- / EUR 10,- (studenten, jongeren <18 jaar) | aan de zaal EUR 19,- / EUR 12,-

Kaarten bestellen