Workshop – koor en solo-instrument – op zaterdag 23 maart 2019

Werken voor koor en orkest zijn er legio. Concerten voor solist en orkest natuurlijk ook. In de hedendaagse zoektocht naar betaalbaar repertoire voor koren anticiperen ook componisten door werken te vervaardigen voor koor met slechts één solo-instrument. Maar niet alleen vanuit financiële haalbaarheid is dit een optie voor componisten; ook vanuit klankkleur, tekst en originaliteit is dit een belangrijk gegeven. We studeren aan twee van deze werken van componisten die beiden vijf jaar geleden zijn overleden:

Svyati – John Tavener (1944-2013) – met cellosolo
Agnus Dei – Egil Hovland (1924-2013) – met fagotsolo

 

Patrick van der Linden studeerde koordirectie, orkestdirectie en theorie der muziek en behaalde deze diploma’s met onderscheiding.
Patrick is oprichter en artistiek leider van Ars Musica. Hij is chef-dirigent van het Ars Musica Orkest, Concertkoor en Kamerkoor. Naast zijn werk binnen Ars Musica dirigeert hij een tweetal op hoog niveau presterende kamerkoren: Kamerkoor Canticum Amicorum en het Zeeuws Vocaal Ensemble (ZVE). Ook is hij dirigent van Merwe’s Oratorium Vereniging en Toonkunstkoor Wageningen. Patrick is docent op het Rotterdams Conservatorium en is een graag geziene coach bij directiecursussen. Hij geeft regelmatig concertinleidingen of verzorgt dynamische educatieve lezingen over composities of andere muzikale onderwerpen.

De workshop wordt gehouden in de Pieterskerk van 10:00 – 17:00 uur.

Deelnameprijs: EUR 40,- bij aanmelding tot 1 november 2018; daarna EUR 50,-.
Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen. Alle materiaal wordt digitaal ter beschikking gesteld.

Aanmelden door een e-mail aan workshop@pieterskerkconcerten.nl, met daarin naam, emailadres, (evt. telefoonnummer) en stemsoort.