WORKSHOPS

DEZE WORKSHOP IS VERPLAATST VAN 15 MEI NAAR ZATERDAG 13 NOVEMBER 2021
10.00 tot 17.00 uur

The Beatitudes van Jan Rokus van Roosendael
Workshop o.l.v. Sanne Nieuwenhuijsen

Jan Rokus van Roosendael (1960 – 2005) was een Nederlands componist. In 1989 ontving hij de Aanmoedigingsprijs Muziek van het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor zijn werk Charitas (1987). Het koorwerk The Beatitudes schreef hij in 2000. Het werd in 2002 door het Nederlands Kamerkoor voor het eerst in het Concertgebouw in Amsterdam uitgevoerd. In The Beatitudes volgt Van Roosendael de tekst van Jezus’ zaligsprekingen. De componist beschouwde de tekst als een overtuigend pleidooi voor de rechten van de mens. Het werk, dat uit negen delen bestaat, verraadt Van Roosendaels voorkeur voor de Venetiaanse muziek van Monteverdi en Gabrieli.

Sanne Nieuwenhuijsen (1979) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag hoofdvak Koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Daarnaast volgde ze het hoofdvak Solozang bij Sasja Hunnego en Gerda van Zelm. Na haar studie volgde Sanne masterclasses koordirectie bij onder meer Töenu Kaljuste, het Nederlands Kamerkoor, Veljo Tormis en Kaspars Putnins. In 2014 volgde ze een masterclass bij Frieder Bernius en het Stuttgarter Kammerchor. Sanne is als Magistra Cantus verbonden aan het Muziekinstituut van de Kathedraal Sint Bavo te Haarlem en als dirigent/muziekdocent aan de daaraan verbonden Koorschool Haarlem.

Het koorwerk is 8-stemmig.

Deelnameprijs € 40,-. De prijs is inclusief koffie/thee en lunch. De digitale muziekbestanden worden tevoren toegezonden.

U kunt zich hier aanmelden. We verzoeken u de deelnameprijs te voldoen via deze link.